Yeşilay’dan COP29’da yan etkinlik

COP29’da Yeşilay ve T.C. Bakanlığından Çevre Etkinliği

Ankara (İGFA) – Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı’nda (COP29), Türkiye pavilyonunda Yeşilay ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yan etkinlik düzenlendi.

“Yasadışı Uyuşturucu Endüstrisinin Çevresel ve Sosyal Etkileri: Ormandan Topluma Uzanan Kırılganlıklar” adlı etkinliğe, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcisi, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan, Azerbaycan Kadın Kalkınma, Gelecek Kamu Birliği Başkanı Gulshan Akhundova, Afrika Tütün Kontrol Birliği Genel Sekreteri Leonce Sessou katıldı. Yeşilay Başkan Yardımcısı Ceylan, etkinlikte bağımlılıkların çevreye olan olumsuz etkilerini anlattı.

Yeşilay Bağımlılıklarla Mücadelede

COP29 kapsamında düzenlenen “Türk İklim Girişimi Forumu: Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Sivil Devlet Kurumları Birliği” toplantısına katılan Yeşilay Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin 104 yıllık geçmişiyle bağımlılıklarla mücadelede üstün bir tecrübeye sahip olduğunu vurguladı.

Ceylan, “Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği beş bağımlılık türü var. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, kimyasal ve davranışsal bağımlılıklarla mücadelede geniş kapsamlı hizmetler sunmaktadır” şeklinde konuştu.

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan, iklim değişikliğinin bağımlılık endüstrisiyle olan ilişkisine dikkat çekerek, bu alanda yapılan önleme çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

“Tütün ve alkol endüstrisindeki zararların yanı sıra su sıkıntısı gibi sorunlarla da karşı karşıyayız. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 97 ülkede faaliyet gösterirken, Birleşmiş Milletler’de de aktif rol almaktadır” diyen Ceylan, bağımlılıklarla mücadeledeki deneyimlerini paylaştı.